Blog

Marți, 22 Septembrie 2015 00:00

5 strategii SEO pentru a urca in Google prin continut

Scris de 
Parerea ta
(1 Vot)

În cariera de creare de conținut, uneori clientii iti vor solicita să incluzi anumite cuvinte cheie în articole, pe blog și in alte lucrări scrise. Aceste cuvinte cheie sunt utilizate pentru a îmbunătăți clasamentul in motoarele de căutare și pentru a asigura o vizibilitate sporită pentru conținutul final în comunitatea online. Cu toate acestea, prin simpla adaugare a acestor cuvinte in textul existent nu vei obtine rezultatele dorite.

Pentru a profita din plin de aceste instrumente SEO, trebuie să le integrezi în mod natural în fluxul de articole și postari de pe blog. Iata cele 4 strategii de gestionare a cerințelor SEO în domeniul creației de conținut:

1. Fii actual

2. Pozitioneaza corect cuvintele cheie

3. Gestioneaza dificultatea cuvintelor cheie

4. Integreaza natural cuvintele cheie

5. Creeaza interactiune

Si acum, sa le luam pe fiecare in parte:

1.    Fii actual
Google si alte motoare de căutare actualizeaza în mod constant algoritmii lor de clasare pentru a oferi o mai mare precizie pentru utilizatorii finali. Strategiile SEO care functionau in urma cu cativa ani ar putea fi deja depasite si pot sa nu furnizeze rezultatele pe care clientii tai le doresc si de care au nevoie din partea continutului creat. De exemplu, Google a făcut modificări algoritmului motorului de căutare în 2012 pentru a include caracteristici de căutare semantice. Aceste schimbari au legat subiectul continutului direct de cuvintele cheie incorporate in acel continut. Ca urmare, concentrându-ti  articolele  și postarile de pe blog pe cuvinte cheie poti stimula pozitionarea conținutului tau pe piata on-line.

2.    Pozitionarea corecta a cuvintelor cheie
Unii clienti vor cere plasari mai specifice a cuvintelor cheie in continutul existent; in aceste cazuri, intructiunile acestora trebuie urmate intocmai. Daca plasarea cuvintelor in articol nu este indicata de catre client, poti folosi aceste reguli orientative pentru a produce un impact SEO maxim pentru crearea de content:

•    Cuvintele cheie primare trebuie incluse in titlu, in descrierea metatag, in primul paragraf, iar in restul articolului sa nu fie mai dese de 3% pana la 5%.
•    Cuvintele cheie secundare sa nu fie mai dese de 1% pana la 2% pe tot parcursul articolului.
•    Nu pune cuvintele cheie numai in antetele paragrafelor deoarece pot interfera cu utilizarea lor ca si text ancora pentru hyperlink-uri.

Cu toate acestea, folosind cuvinte cheie în listele cu marcatori poati atrage, uneori, atenția asupra textului și poati crește ratele de raspuns (click-through) pentru clientii tai.

Procentele menționate sunt estimări bazate pe tendințele actuale din industrie.  Un articol publicat in 2012 in Forbes și intitulat "Moartea SEO" (“The Death of SEO”) a creat controverse semnificative în cadrul industriei privind procentele corespunzătoare și utilizarea cuvintelor cheie.
Articolul a minimalizat importanța frecvenței utilizarii de cuvinte cheie in articole și a sugerat, în parte, că scriitorii și companiile trebuie să se concentreze pe furnizarea de conținut de calitate, mai degrabă decât sa isi faca griji cu privire la strategiile adecvate de utilizare a cuvintelor cheie. În timp ce această abordare poate avea ceva merit, majoritatea profesioniștilor de  pe Internet încă integreaza cuvinte cheie în conținutul lor pentru a se asigura că toate bazele sunt acoperite din punct de vedere SEO.

3.    Gestionarea dificultatii cuvintelor cheie
Clientii tai pot solicita cuvinte cheie care par imposibil de plasat în text într-un mod natural. Adaugarea cuvintelor scurte in fraze care contin cuvinte cheie dificile le pot face mai usor incorporabile in continutul deja existent. Aceste cuvinte SEO de oprire nu sunt luate in considerare de algoritmii motorului de căutare atunci când se stabilește topul și nu va reduce eficacitatea plasarii de cuvinte cheie. Desi Google nu a facut publica o listă completă a acestor cuvinte, un număr de referinte online sunt disponibile, cu cele mai bune presupuneri cu privire la cuvintele care  nu sunt considerate ca parte a unei fraze cheie. Aceste referinte iti pot fi de ajutor in gestionarea combinatiilor de cuvinte cheie sau fraze dificile.

4.    Integrarea cuvintelor cheie intr-un mod natural in text
Prin includerea elementelor cheie ca si element organic in continutul tau, poti crea un produs final mai profesional pentru cititori. Decat sa fortezi un cuvant cheie intr-un paragraf in care nu se potriveste in mod natural, mai degraba incearca sa rescrii idea pentru a pune un accent mai mare pe acel cuvant cheie. Acest lucru te poate ajuta destul de des să creezi un text mai atrăgător și convingător,  fără formularea pompoasa  care de multe ori caracterizează conținutul prost scris în lumea online.

5.   Creeaza interactiune cu cititorii

Fii sincer cu ceea ce comunici cititorilor si cere-le sa se implice in subiectul abordat. Arata-le ca parerea lor este ascultata si ca esti gata sa raspunzi intrebarilor venite prin comentarii. Canalele de promovare prin retelele de socializare sunt si ele la fel de importante pentru socializare. Asadar creeaza continut fresh, care sa atraga si care sa determine cititorii sa il impartaseasca si cu prietenii lor. Am detaliat aici cele 12 sfaturi pentru a scrie corect un articol pe blog.

În plus, prin concentrarea textului pe cuvintele cheie si pe subiect, poti evita sancțiunile Google și cele ale altor motoare de căutare pentru că nu ai furnizat informații relevante cu privire la cuvintele cheie alese.

In concluzie, cu timpul și odata cu experiența dobandita, vei deveni mai competent în integrarea fără probleme a cuvintelor cheie în creații de conținut. Aceasta abilitate te va face mai important pentru clientii tai si va imbunatati calitatea si clasamentele SEO ale blogurilor si articolelor tale pe piata online de astazi care se dovedeste a fi din ce in ce mai exigenta.

Citit 697291 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 10:27
Loreta Ioanovici

Blogerita de mai multi ani in online-ul romanesc, Loreta este experta noastra in continut text de calitate.

Articole din aceeasi categorie: 10 predictii despre viitorul SEO »
Login pentru a posta comentarii

Ebook

Downloadeaza gratuit ebook-uri

Scriu pe blog

  • Fondator al platformei Fresh Content, Daniel are la activ mai multe proiecte bazate pe continut de calitate, printre care si CeSaVezi.ro.

  • Blogerita de mai multi ani in online-ul romanesc, Loreta este experta noastra in continut text de calitate.

  • Specializata in Business Management, Otilia ofera consultanta si sfaturi pentru dezvoltarea afacerilor online.